Stofflykke.no
0,00,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,00,-

🚛 Rask levering, fra kr 55,- 👑 Gratis frakt over 1500,-

Lisensstoff informasjon

Stoff med kjente figurer og merkevarer på er som regel kun tillatt å sy produkter av til eget privat bruk. Enten å bruke selv eller å gi bort i gave, det vil si at man ikke kan selge dem videre for betaling.

Rettighetseierne av merkevaren, det være seg Disney, Mummi, Marvel, Hasbro osv. gir en produsent rettighet til å lage stoff med bruk av merkevarens profil og design, og det er da kun selve stoffet som er lisensiert vekk som eget produkt. For dette betaler produsenten som regel en prosentsats av salgsinntektene til eieren av merkevaren. 

Det vil si at når vi i Stofflykke har lisens for å lage Mummistoff, betaler vi en del av salget til Mummi i Finland. Når vi kjøper annet lisensstoff fra andre produsenter og leverandører, betaler vi en høyere innkjøpspris for dette, siden den aktuelle leverandøren på sin side betaler lisensavgift til rettighetshaveren til det aktuelle stoffet. Man kan selge stoffet videre i flere ledd, men ikke i form av et nytt produkt slik som sydde klær vil være.

Derfor er Mummistoff og andre lisensstoffer litt dyrere enn "vanlig" stoff uten lisensbeskyttet materiale, i nettbutikken vår. Og av nettopp dette som forklart her, er det ikke tillatt å videreselge andre produkter laget av lisensstoff, enn selve stoffene selv. Du som syr blir i prinsippet en ny produsent av en ny vare, og skal i realiteten eie en rettighet for denne varen fra rettighetseieren selv.

Når man går i en klesbutikk og ser ferdige klær der med f.eks Dora, Biler, The Avengers osv., så har produsenten av klærne (ofte butikkonsernet selv som f.eks H&M og Cubus) en lisensavtale med merkevaren på å produsere nettopp T-skjorter, skjørt, bukser, vaskekluter osv.

Gå tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke